Over mij

Hallo.
Mijn naam is Koos Schenk, geboren in Rotterdam. Verhuisde begin jaren 70 naar Zwijndrecht en werd lid van de fotoclub “Zwijndrecht”. Gestimuleerd door gelijk geïnteresseerde fotografen binnen de vereniging ging ik mij intensiever met de fotografie bezig houden. Er ontstond in die tijd een stroming binnen de vereniging die zich bezig hield met de meer eerlijke/emotionele fotografie. Niet de geijkte mooie plaatjes maar een beeld dat je langer bezig houdt. Niet om zijn schoonheid maar om zijn inhoud. Een stroming waar ik mij graag bij aansloot.
In de jaren 70-80 beleefde deze groep met de fotoclub een enorme progressie met als bekroning het artikel “Het gezicht van FC Zwijndrecht” in het maandblad Foto.

Begin jaren 80 verhuisde ik vanwege mijn werk naar Oosterhout in Noord-Brabant. De fotografie belande op een laag pitje vanwege mijn drukke werkzaamheden. Inmiddels ben ik gestopt met werken en heb het fotograferen als hobby weer opgepakt.

Sinds 2009 ben ik lid van “Fotoclub Dongen” en is het weer fijn om met gelijkgestemden over fotografie te praten. Technisch is er veel veranderd binnen de fotografie. Het digitale tijdperk heeft zijn intrede gedaan. De laptop is de doka geworden en met Photoshop is veel mogelijk. Inhoudelijk is er niets veranderd, mooie plaatjes worden nog steeds geproduceerd. Maar als je je emoties in beeld probeert te brengen kom je tot een zekere expressie en dat is de moeite waard.